Editorial
P˛rtic
Contra-columna
Cartes del lector
Les famÝlies opinen
Viatges i sortides
TRECs 2010-11
L'entrevista
Reportatge central
TornavÝs
Concursos
Rodamˇn
Sant Jordi
Full literari
Full ecol˛gic
Kit-Kat
Calaix de sastre
F.L. Fanzine
Cinema
Esports
SIAJ
Missatges
Hor˛scop
Passatemps

EL BALL DE DIABLES

Marc Esteve

El Treball de Recerca que jo he realitzat tracta sobre el Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, però primer es fa una introducció sobre el que ha estat i el que és el diable i el Ball de Diables. També s’hi fa un repàs històric de les colles de diables centenàries amb parlaments de Catalunya.

Per fer-ho primer he tractat les representacions medievals del Bé contra el Mal, els balls parlats i de com de mica en mica els balls de diables es van transformant fins a arribar als diferents models que hi ha en l’actualitat.

La investigació arrenca des de l’Edat Mitjana que és quan comencen a haver-hi les primeres notícies sobre el tema tractat

 

.

 

El treball està finalitzat amb dues entrevistes realitzades a caps de colla del Ball de Diables de Vilafranca. En la recerca d’informació, en tractar-se de notícies i fets molt antics, hi ha hagut problemes perquè de vegades diferents fonts es contradeien.

El treball l’he acotat basant-me sobretot en el Ball de Diables de Vilafranca, però situat en el seu context general del món dels diables.