Editorial
P˛rtic
Contra-columna
Cartes del lector
Les famÝlies opinen
Viatges i sortides
TRECs 2010-11
L'entrevista
Reportatge central
TornavÝs
Concursos
Rodamˇn
Sant Jordi
Full literari
Full ecol˛gic
Kit-Kat
Calaix de sastre
F.L. Fanzine
Cinema
Esports
SIAJ
Missatges
Hor˛scop
Passatemps

POLÍTICA ITALIANA

Soraya Hernández

Amb aquest treball de recerca s'ha volgut demostrar com el poder que té el Primer Ministre italià als mitjans de comunicació està estretament lligat amb el seu paper com a polític. Es comença amb un repàs de la història política i judicial d'Itàlia, amb la intenció de configurar les seves caracteristiques i els fets que han marcat un abans i un després.

Posteriorment es fa un paral·lelisme amb la vida de Il Cavaliere, des de la seva primera aparició com a empresari fins a l'actualitat, moment en el que sembla què el seu imperi comença a caure degut al poder judicial, a l'excès d'escàndols i, sobre tot, al paper d'Internet com a principal font d'oposició al seu govern.

 

 

Al voltant d'aquest últim terme gira la tesi del treball, basada en recollir les dades i fets mostrats anteriorment i lligar-los amb el fet què Internet és l'únic mitjà de comunicació que Berlusconi no pot controlar -malgrat que aquesta sigui la seva intenció- i, per tant, l'oposició política d'esquerres comença a prendre força a Itàlia per primer cop des de fa vint anys.