Editorial
P˛rtic
Contra-columna
Cartes del lector
Les famÝlies opinen
Viatges i sortides
TRECs 2010-11
L'entrevista
Reportatge central
TornavÝs
Concursos
Rodamˇn
Sant Jordi
Full literari
Full ecol˛gic
Kit-Kat
Calaix de sastre
F.L. Fanzine
Cinema
Esports
SIAJ
Missatges
Hor˛scop
Passatemps

LA VIDA A LES TRINXERES FRANCESES DURANT LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

Guillem Cano

El dia a dia a les trinxeres és un tema que representa un buit històric, ja que en molt poques ocasions s’ha arribat a investigar d’una manera metòdica, en molts casos sempre ha sigut basant-se en casos concrets o bé en proeses.

En aquest treball d’investigació es pretén mostrar les peculiaritats de vida a les trinxeres franceses durant la Primera Guerra Mundial.Basant-nos amb aquest gran conflicte, veurem tots els tipus de trinxera utilitzats, l’ alimentació, fins les distraccions dels soldats, passant per l’equipament ¡ treballs quotidians, entre d’altres. També podrem trobar les malalties principals sorgides a les trinxeres i els seus tractaments de l’època.

 

 

 

 

Per tal de poder comprendre millor el que varen patir aquests soldats, en cada apartat tenim fragments de cartes que els combatents enviaven a les seves famílies, on narren les seves penúries i situacions.

Per últim, a més a més de les conseqüències del conflicte bèl·lic, també s’ha introduït l’experiència personal de la visita de l’autor a Verdun.