Una diada per a tothom

 

El dia .... a les 11:30 del mati , es va inaugurar el que seria el primer concurscasteller entre IES de Vilafranca. Ara bé, no tot va començar aquest dia, sinó que els dos centres participants en aquesta edició, van rebre la visita prèvia de representants dels castellers en horari lectiu per tal d’informar-los i introduir-los dintre els castells, per molts a pesar de ser quelcom pròxim externament, a la vegada resultava llunyà quan s’aprofunditzava en l’àmbit casteller.

A pesar d’aquesta imatge que molts i moltes tenien dels castellers, com un grup de difícil accés, degut al fet de ser una colla gran i representativa com els castellers de Vilafranca, aquests ens van invitar i ens van obrir les portes per tal de formar part d’aquesta gran família.

Després d’alguns mesos de lleugera preparació i amb els professors d’educació física de cada centre com a cap de colla, els concurs va arribar i a pesar de ser diumenge pel matí, l’assistència va ser elevada, cosa que va confirmar el interès que els assistents tenien en l’activitat en sí més que en el concurs.

Ara bé a pesar de ser un concurs centrat principalment en els castells, va haver-hi una prova que va ser de gran expectació, tant per comparar forces, com perquè suposava el desempat; estem parlant de la igualment popular estirada de corda, on l’IES Alt Penedès va guanyar proclamant-se d’aquesta manera guanyador del primer concurs entre centres de castells.

Seguidament va haver una petita cerimònia d’entrega de premis en la qual van fer-hi presencia tant el cap de colla del centre guanyador com el director del centre, acompanyats pel cap de colla dels castellers de Vilafranca. A pesar del detall entregat al centre, tots els assistents van ser premiats amb un mocador dels castellers, una samarreta i un pòster.

Seguidament va haver-hi un vermut per a tots els participants, on cadascú va finalitzar segons el seu gust marxant així d’una manera escalonada.

En definitiva, més que un concurs podríem dir que va ser una trobada, ja que l’ambient va ser moltamigable i respectuós, amb un únic objectiu, passar-s’ho bé fent castells.

Guillem Cano

Enrere