S’inicia el Campionat d’Inércia de Catalunya

 

S’inicia el Campionat d’Inércia de Catalunya, on hi participen 3 categories:Carretons,Longboard,StreetLuge.

Es disputa per tota Catalunya amb un total de 18 proves puntuables aproximadament.

Carretons

Són uns cotxes de Construcció pròpia,només es poden utilitzar peces de vehicles sempre i quan s'hagin modificat o adaptat.com a mínim ha de tenir 3 rodes,tan el pes com les mides estan limitades,els cotxes han de tenir frens i direcció obligatoriament.El nombre maxim d'ocupants són 3.En aquesta categoria es fan tres rondes, la primera de prova i la segona i tercera són cronometrades.

Es baixa d'un en un i la possisió es determina per el millor temps.És obligatori portar roba llarga i casc i peto integral.

 

LongBoard

És semblant a un monopatí molt més llarg del habitual i més àmpli (tan els eixos com la taula) per poder apoyar-se bé,les rodes són més amples i mes toves que les de skate normal i corrent.Com que és més ample, dóna més estabilitat en altes velocitats imés seguretat i comoditat que una skate normal.

Per poder baixar amb aquesta categoria es necessita un gran equilibri i molts anys de experiència.La velocitat màxima enregistrada fins ara ha sigut 134km/h.En aquesta categoria es fan 3 rondes amb grups de 4 escollits altzar i es baixa de 4 en 4.És obligatori l'ús de casc i es recomana l'ús de geneolleres i colzeres o bé un peto integral.

Open Tuixent 2010 from KAINA LONGBOARD on Vimeo.

 

StreetLuge

El streetluge (trineu d'asfalt) és un monopati molt més llarg, 1,5m de llarg el qual vas estirat amb els peus per endavant.Està constituit per un chassis de normalment de ferro es gira inclinant el pes cap als laterals,porta unes rodes semblants a les del longboard,la velocitat màxima enregistrada ha sigut 150km/h. És obligatori l'ús del casc en aquesta categoria es fan 3 rondes i es baixa de 4 en 4 .