L’ÒPTICA GEOMÈTRICA

Cristina Almirall Canudas

El tema del meu treball de recerca ha estat l’Òptica Geomètrica, va escollir treballar l’òptica perquè m’afecta a mi personalment.

Primerament vaig introduir el tema en forma de teoria i va ser aquí on vaig trobar que els defectes òptics podien ser tant genètics com per l’atzar, això ja resolia una de les preguntes a priori al treball.

El meu objectiu era mesurar l’agudesa visual d’algunes persones que pateixen defectes òptics coneguts, i contrastar els valors obtinguts amb els ja rebuts per experts. Per assolir aquest objectiu vaig haver de fer una pròpia pantalla d’optotipus com les que tenen els optometristes quan et fan la revisió ocular. S’ha de dir que els resultats obtinguts van concloure de forma satisfactòria.

 

 

Realitzar un treball de recerca és difícil, et posa més pressió en els estudis i a la vegada resol dubtes creats anteriorment, però quan mires enrere i veus tota la feina que has fet pots estar orgullosa d’haver-lo pogut compaginar amb un segon de batxillerat.

És una experiència que només podem viure els que residim i estudiem a Catalunya, aquells nervis que passes abans d’entregar-lo, els que et comencen a aparèixer pels passadissos quan encara no et toca entrar a la presentació oral i parles amb els teus companys, per oblidar-te’n una mica i tranquil·litzar-te...