Com cada curs, abans que s’iniciïn les preinscripcions, el centre organitza una jornada de portes obertes per tal que el futur alumnat junt amb les seves famílies pugui tenir un primer contacte amb el centre i pugui conèixer de primera mà alguns dels aspectes organitzatius, així com, donar un cop d’ ull a les instal·lacions. Són aspectes que donen seguretat a les famílies i als nois i noies que hauran de venir a l’institut. També resulta un moment de “marketing” important on la impressió que s’emportin les famílies té un pes important a l’ hora de triar el centre com a primera opció, després ja sap tothom que no sempre el que es demana en primer lloc serà el destí que se’ns doni.

De tota manera, podem afirmar que el portes obertes és un moment on mostrar la dinàmica del centre per a què tothom se n’emporti una bona impressió. Cal, doncs, donar a aquesta activitat la importància que es mereix i aconseguir la màxima participació de tota la comunitat educativa.

L’AMPA, com a part de la nostra comunitat educativa, també hi col·labora .Enguany s’ han exposat les fotos que recullen aspectes directament relacionats amb l’ AMPA (activitats extraescolars, menjador , biblioteca…). Membres de l’AMPA van estar al despatx mentre el centre obria les seves portes amb l’objectiu de donar suport a l’activitat i poder atendre les famílies que s’interessessin per l’associació i les seves activitats.

Algunes famílies ens han comentat les seves impressions i ens ha semblat bé fer-vos-les arribar perquè possiblement hi coincidireu. Hi havia la sensació d’ un excés important de visitants, la reunió informativa estava plena de gom a gom amb el que això puposa tan de bo com de dolent .

Aquestes reunions massives a vegades neguitegen una mica perquè no sempre entens bé el que expliquen i el públic sovint no sap mantenir el silenci necessari. Per això, va bé que aquesta reunió sigui el màxim de breu i clara possible. En general, la gent li agrada que la visita guiada pel centre la faci algun membre del professorat perquè així mentre es va fent la visita es poden anar comentant i responent possibles dubtes.També els agrada veure in situ una mostra de les activitats que fan els alumnes en els diferents espais (aula de tecnologia, laboratori,etc.).Veure els espais nets amb ordre i amb la decoració escaient millora l’ ambient i es valora com un punt important. La gent observa amb atenció aquells detalls decoratius que són resultat d’ alguna activitat amb els alumnes .

Esperem que la tarda de portes obertes dels propers cursos continuïn sent un éxit per al nostre institut i que amb el suport de tothom podem millorar tots aquells aspectes que ens ajudin a mostrar com és el nostre centre de la millor manera possible..

Des de l’AMPA volem animar-vos a participar de manera activa en la vida del nostre centre per ajudar a fer-lo un exemple de participació democràtica i dinàmica

 

AMPA INSTITUT ALT PENEDÈS

 

També vam fer una entrevista al president de l'AMPA del institut Alt Penedès, en el cual ens explicava diferents coses sobre ell, i sobre l'institut.