Aquesta s’ha convertit en la frase més utilitzada per lligar: en una festa, en una empalmada… Però… què és el facebook?

Segons Viquipèdia, el Facebook és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi. El maig del 2008, i gràcies a la traducció feta pels propis usuaris, va aparèixer la versió del Facebook en llengua catalana. Ara, al 2010, la web està traduïda a més de 60 idiomes.

Facebook té més de 500 milions d’usuaris actius en aquest moment, i la meitat d’aquests es connecten cada dia.

Però a part de tot això... Facebook és molt més! Què és per als estudiants de l’Alt Penedès el Facebook?

Noies...

...de què us serveix el facebook?

-Per nosaltres el facebook és un bon lloc on ampliar les relacions socials i conèixer més sobre la gent... També ens és útil per feina ja que hi tenim els companys de l’institut i sempre ens podem preguntar coses. També ens agrada donar-nos-hi a conèixer i així podem seguir en contacte amb gent que fa molt de temps que no veiem. I per últim sempre ens pot servir per xafardejar i distreure’ns. 

...què hi feu al Facebook?

- Normalment em serveix molt per organitzar trobades amb antics companys d’escola o de colònies de l’estiu. També hi penjo fotos amb amics, així ells les poden veure sense haver-les de passar per correu i jo també puc veure les seves. I per si algun dia no em va el messenger per parlar amb els amics!

...heu conegut gent a través del facebook?

  • No, perquè només agrego els meus amics i si m’agrega algú que no conec l’ignoro.
  • Sí, he conegut algun noi que em va agregar perquè li sonava i vam començar a parlar d’amics en comú. Tampoc hem arribat a una gran amistat però hem estat parlant. Això sí, els que no conec de res no accepto les seves peticions.

...cada quan us hi connecteu?

- Els caps de setmana i divendres sempre i entre setmana depèn de la feina que tingui.

- Jo si puc cada dia, és una temptació molt gran, encara que només siguin cinc minuts, si m’hi puc connectar m’hi connecto, per saber el que ha estat fent la gent.

 

 

 

 

 

... perquè teniu facebook?

- Doncs perquè molta gent en té i és una manera d’estar en contacte.

- Quan m’hi vaig afegir ningú en tenia i me’l vaig fer per curiositat. Ara m’és molt útil.

...creieu que hi esteu enganxades?

-Sí, molt i ho reconec.

-Sí, bastant molt. És difícil controlar l’impuls d’encendre l’internet sense obrir el facebook.

- No estic enganxada, perquè cada cop que obro l’ordinador el primer que obro no és el facebook, sinó l’Spotify per posar música. Normalment el miro, el facebook, però a vegades fins i tot me n’oblido.

Nois...

...de què us serveix el facebook?

- Sé el que fan els meus amics, a vegades em retrobo amb gent que feia molt que no hi parlava, per els missatges puc organitzar trobades i per el xat puc parlar amb els meus amics com si fos el messenger.

...què hi feu al facebook?

- Doncs parlo amb els amics i passo l’estona.

- Doncs basicament, xafardejar.

...heu conegut gent a través del Facebook?

- Sí, vaig conèixer una noia que em va agregar per equivocació, confonent-me amb un altre noi. Vam començar a parlar de les coses que ens agradaven: música, pel·lícules, etc, fins que un dia, com que Vilafranca i Vilanova són molt a prop, vam quedar per donar un tomb. Des d’aleshores és una amiga més.

...cada quan us hi connecteu?

- De mitjana, una hora al dia, tot i que normalment en són més. Encara que no hi estigui connectat, el tinc obert tot el dia, i els caps de setmana hi sóc bastant més.

...creieu que hi esteu enganxats?

  • Sí que hi estic una mica enganxat, però em sé controlar.

...perquè teniu facebook?

- Perquè no em diguin que no en tinc.

- Perquè tothom en té.

 

Clara Xiol i Clara Bricullé

4t ESO

calaix de sastre